Akuta Preventivmedel

De flesta metoder av preventivmedel är både pålitliga och säkre, men olyckor inträffar vare sig vi vill eller ej. För kvinnor som haft oskyddat sex, eller upplevt ett ofrivilligt uppehåll av preventivmedel, kan akuta p-piller vara ett alternativ för att förebygga graviditet.

Akuta preventivmedel (dagen-efter-piller) ska inte användas som ett regelbundet preventivmedel, men om du glömt ditt p-piller eller om en kondom brustit under sex, kan du använda EllaOne eller Levonelle för att förhindra att en graviditet inträffar.

ellaOne emergency contraceptive pill to prevent pregnancyellaOne

ellaOne är ett dagen-efter-piller som bör tas så fort som möjligt efter oskyddat sex för att effektivt hindra graviditet.

Produkt information

 


NorLevo från vårt apotekLevonelle

Levonelle (NorLevo) är ett av de mest populära formerna av akut preventivmedel och akn användas i upp till tre dagar efter oskyddat sex.

Produkt information

Många av de dagen-efter-piller som för tillfället finns på marknaden består av endast en tablett – som är som mest effektiv om den används inom 24 timmar efter sexuellt umgänge – vissa tabletter kan dock användas upp till 5 dagar efteråt.