Skallighet

Skallighet är ett väldigt vanligt problem och så många som 50% av alla män kommer vara drabbade innan de fyllt 50. Den absolut vanligaste formen av skallighet är manligt mönster håravfall, namnet kommer från den process som sker, då den följer ett väldigt specifikt mönster. Håret tunnas först ut på kronan av huvudet och tinningarna, detta formar en gradvis skallighet. I slutet på denna process kommer mannan ha kvar en ring av hår, i formen av en hästsko, runt tinningarna och i nacken. Manligt håravfall är också känt som androgenisk alopecia.

Buy pack of Propecia online in the UK.Propecia

Propecia är en kliniskt bevisad behandling som uppmuntrar tillväxten av nytt hår och stoppar fortsatt håravfall. Propecia är en långsiktig behandling som över tid reparerar skadat hår.

Produkt information

Orsaker till håravfall

Manligt håravfall drabbar de män som har en genetisk känslighet för vissa androgener. Androgenet i fråga kallas dihydrotestosteron (DHT) och är en biprodukt av testosteron. Hårsäckarna bland dessa män är väldigt känsliga mot DHT och hårsäckarna kommer krympa när DHT cirkulerar i blodet, till den grad att de inte längre kommer vara möjligt för nytt hår att växa. Detta betyder inte att hårsäckarna har dött, men att de inte längre kommer kunna utföra sin roll och nytt hår kommer inte växa ut.

Behandlingar för manligt håravfall och skallighet

Manligt håravfall kan inte helt botas, men det finns en rad olika behandlingsalternativ för att hjälpa män att kontrollera och reducera effekterna av håravfall. Det finns receptfria behandlingar som tas i form av salva och krämer, dessa är inte särskilt effektiva även om de har ett pris som lockar till köp. Kirurgi kan också vara ett alternativ, detta är dock väldigt dyrt och kräver ofta återkommande operationer. Det finns endast ett receptbelagt läkemedel för att behandla håravfall, och det är Propecia, som är kliniskt bevisat att stoppa processen av håravfall och uppmuntrar återväxten av nytt hår.