Herpes Virus

Herpes är ett samlingsnamn för virusinfektioner såsom munsår (munherpes), bältros och könsherpes. Könsherpes smittas vid oskyddat sex – inklusive hudkontakt med ett smittat område samt oralsex – och orsakar utbrott av blåsor och utslag runt könsorganet. Sjukdommen är vanligats bland personer mellan 20-24 och om den lämnas obehandlad kan det leda till spridning samt en ökad risk att drabbas av HIV.

Valtrex paketValtrex

En daglig dos av Valtrex skrivs ut för herpes, såsom könsherpes, munherpes och bältros.

Produkt information

 


Famvir för leverans till SverigeFamvir

Famvir hjälper dig att minska återhämtningstiden efter ett herpesutbrott och kan göra viruset inaktivt och behandla symptomen.

Produkt information

Orsaker till herpes

Könsherpes orsakas av herpes simplex viruset, som finns i två olika strängar. HSV-1 tenderar att orsaka munherpes, medan typ 2 (HSV-2) vanligen orsakar könsherpes. Bältros orsakas av herpes zoster, samma virus som orsakar vattkoppor bland barn. Det är väldigt smittosamt och kan spridas vid all form av hudkontakt med ett infekterat område.

Behandlingar av herpes

När du bilvit infekterad (smittad) av viruset så stannar det kvar i resten av livet, och kan orsaka spontanta utbrott av symptomen. Det finns dock antivirla behandlingar som kan tvinga viruset till ett vilande läge. De flesta av behnalingarna kan anvöndas för samtliga problem – könherpes, munherpes och bältros – doseringen kommer dock skilja sig något åt beroende på problemet du vill behandla.