Tidig utlösning

Tidig utlösning är ett sexuellt problem som påverkar män i alla åldrar runt om i världen, man uppskattar att ungefär 30% av alla svenska män lider av problemet. Tidig utlösning diagnostiseras oftast när utlösning konsekvent sker inom två minuter från det att du är sexuellt stimulerad. Problemet skapar inte sällan en känsla av pinsamhet och får männen i fråga att undvika samlag och behandling. Det rekommenderas dock att söka hjälp om problemet uppstår ofta, det finns hjälp att få via en diskret klinik online, om du drar dig ifrån att söka fysisk hjälp.

priligyPriligy

Priligy är en effektiv behandling för tidig utlösning och fungerar genom att göra penisen mindre känslig och fördröjer utlösning med mer än 300%

Produkt information

Orsaker till tidig utlösning

Tidig utlösning är ett relativt nytt problem, och det finns väldigt lite information i relation till dess orsaker bland experter. Man tror att den största andelen fall orsakas av psykologiska faktorer, såsom självförtroende, oro och stress. Det finns fakta som tyder på att män med mindre sexuell erfarenhet oftare drabbas av problemet. Fysiska faktorer kan också vara en anledning, såsom ryggmärgsskador, multipel skleros och kärlsjukdomar.

Behandlingar av tidig utlösning

Fram tills väldigt nyligen fanns det inga receptbelagda läkemedel tillgängliga för att behandla tidig utlösning. Män som söker behandling behöver genomgå någon form av konsultation för att identifiera eventuella orsaker. En vanlig behandling som du kan göra själv är “start-och-stopp” som innebär att du tillfredsställer dig själv, eller med hjälp av din partner, och när du närmar dig klimax, stoppar du och avvaktar tills du känner att du inte är lika nära längre, detta upprepas ett antal gånger. En del män har testat behandling med krämer som gör dig mindre känslig, nackdelen med dessa krämer är att de också tar bort en del av njutningen av sex. Under de senaste åren har det tagits fram ett receptbelagt läkemedel, kallat Priligy, som är kliniskt bevisat att förlänga tiden innan utlösning med minst 300%.